hirdetés

Könyvajánlók Műsorok

A Shoutcast vote module may not be configured properly or the server is not responding.
Válasz: (-111: Unknown error)

Ezeken az oldalakon korábbi műsorainkról tájékozódhatsz!
A már elhangzott interjúkat, könyvajánlókat itt meghallgathatod. Ügyelj arra, hogy az archívum hallgatása közben kapcsold ki a Picur Rádiót a felugró ablakban!

Marci és a galibák
K. László Szilvia: Marci és a galibák, verekedéstől pityergésig

K. László Szilvia mesekönyvének szereplője egy kedves kis, kékruhás manó, aki okos gondolatokkal segíti a gyerekeket a mindennapokban. A könyv vidám karakterei a felnőtt számára is álmodhatóvá tesznek egy rég elveszettnek hitt gyermekkori ismerőst, a manót.  5 éves kortól ajánljuk. Olvassátok el!

Marci és a galibák
K. László Szilvia: Marci és a galibák, elalvástól csúfolásig

K. László Szilvia mesekönyvének szereplője egy kedves kis, kékruhás manó, aki okos gondolatokkal segíti a gyerekeket a mindennapokban. A könyv vidám karakterei a felnőtt számára is álmodhatóvá tesznek egy rég elveszettnek hitt gyermekkori ismerőst, a manót.  5 éves kortól ajánljuk. Olvassátok el!

Elmer és Walter
David McKee: Elmer és Walter

Davi McKee Elmer és Walter meséje az Elmer könyvek sorozatának egy része. Elmer egy rendkívül szórakoztató elefánt számos baráttal. Színes és hatalmas elefánt egyéniségén csak szíve jósága tesz túl. David McKee mesél nekünk arról,hogy miként vállaljuk önmagunkat s jöjjünk rá arra, milyen szerethetőek is vagyunk úgy, ahogy vagyunk. A könyv olvasása függőséghez vezet, mert hirtelen egyik Elmer könyvet a másik után a kezedbe veszed!

Bogyó és Babóca alszik
Bogyó és Babóca könyvek

Bartos Erika Bogyó és Babóca meséi kerekek.  Karakterei  kedves teremtmények, a bogárvilág színe-java. A sorozat  bármelyik kötetébe lapozunk is bele, a szereplők  hamarost jó barátai lesznek gyermekünknek. Ha a  gyerek  gyanúsan csendben ül, lehetséges, hogy épp Bogyó  és Babóca meséibe merül. Olvasásra fel!

Kapitány és Narancshal
Kapitány és Narancshal

A mai meseszövők közül lágy-sejtelmes-finom-lebegő szálakból köti Máté Angi csodálatos, nélkülözhetetlen meséit. Történetei érdekesek, figurái mesésen egyéniségek, s bennük az élet szépsége titka bája kel életre.  A Kapitány és Narancshal, ugyancsak mint az írónő további alkotásai A volt egyszer, Az emlékfoltozók, Az elfelejtett lények boltja igazi mesecsemege! Az illusztrátor Rofusz Kinga teremtményei és rajzos világa elvarázsol és képzelt világától szemünk nevet! Író és rajzoló tökéletes egysége, fantáziabirodalma mosolyog! Szigorúan ajánlott!

Terka a piacon
Terka a piacon

Hohol Ancsa  szőke copfjaival szíven találja a gyermeki lelket az étkezés témájában, pontosan fogalmaz, mit is és hogyan is enne egy kis emberke, miközben átérzi az egészséges étkezésre való szülői terelgetés nehézségeit. A Terka a piacon igazi segítő csemege lehet a szülő-gyermek –étkezés hármasának összehangolására, ezzel a lendületes és kedves kis bundába csavart történettel. A könyv illusztrátorának, Boris Julinak grafikái pedig a hab a tortán!  A könyvhöz jó étvágyat!

Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

Gerald Durrell könyve színes, izgalmas, informatív, gyerekszívű, fordulatos, kíváncsivá  tevő, emberséges-gyerekséges, igaz barát! Az oldalakon felbukkanó állatok sokszínű, vidám hangja a játszóterek, gyerekszobák zsivaját napfényébe vonja! Horgonyt fel!

La Fontaine: A tücsök és a hangya
La Fontaine: A tücsök és a hangya

La Fontaine írásai a mese irodalom  klasszikusai, s legyünk akár kicsik, akár nagyok, akár nagyszülők, akár unokák, apukák és anyukák, kislányok és nagylányok, kisfiúk és férfiak, katonák vagy királylányok, ezeken a meséken mindahányunk jót mulat. Az életből vett, csodálatosan csomagolt mesék velős mondanivalója bájos könnyedséggel csúszik a kis kobakokba, megsejtetve az élet nagynak nevezett tanításait.  Trallala, olvasásra fel!

Mesék és mondák Mátyás királyról
Mesék és mondák Mátyás királyról

A mesék és mondák Mátyás királyról kötet a vándorruhát öltő, népe jobbulását kereső király mindennapjaiba enged betekintenünk. E mesék tele vannak, ravaszsággal, huncutsággal és trükkökkel,s mindezeket átitatja az igazság és emberszeretet kellemes melege. Ajánlott kicsiknek és nagyoknak, királyoknak és királylányoknak!

Pitypang, a hiú oroszlán
Don Freeman: Pitypang, a hiú oroszlán

Don Freeman: Pitypang, a hiú oroszlán című könyve alighanem a világ legpiperkőcebb oroszlánját mutatja be nekünk! Egy meghívó érkezése után, Pitypang az oroszlán úgy érzi, hogy a legjobb formáját kell hoznia, így fogja magát, felkerekedik, hogy külsejét némiképp rendbetegye. Ám a változás oly jól sikerül, hogy senki nem ismeri fel, és sorra becsapják az ajtót az orra előtt! Hogy a dolgok még rosszabbra forduljanak, a vihar is elkapja Pitypangot, és szép, új, divatos külsejét igencsak megrongálja. S hogy  mit tanul ebből a délutánból Pitypang? Erre a könyv utolsó lapjai adják meg a választ! Don Freeman alkotása mesésen szórakoztató és mellette úgy tanít, hogy észre sem vesszük.  A könyv illusztrációit is az író készítette és szinte lehetetlen nem beleszeretni ebbe a sárgás-barnás, olykor böndör, olykor ázott, csupa báj oroszlánba, Pitypangba!