hirdetés

Csörömpölők Együttes Csillagok fala

A Shoutcast vote module may not be configured properly or the server is not responding.
Válasz: (-111: Unknown error)
Csörömpölők Együttes
Tagok: 

Herédi Katalin – ének, cselló
Sándor Erika – ének, hegedű
Nádudvari Róbert – ének, gitár, mesemondó
Lőrincz András – ének, ezeregy furulya, klarinét
Szemlér Ákos – dob, zajkeltő eszközök (agogo, darbuka, chime, tapan, cajon)

Hallgasd meg zenéjüket a Dal-lakban!

A Csörömpölők Együttes 2006 decemberében alakult azzal a céllal, hogy élményt adjon, szórakoztasson, valamint a maradandónak érzett értékeket ( a zene szeretete, a tánc közösségformáló ereje, a mese varázsa) megtartsa és továbbadja. Műsoraikkal szeretnék minél több helyen, minél több gyerekkel (és szülővel) megszerettetni a zenét, a táncot, a mesét.

Évek óta számos óvodában, iskolában, gyermekeknek szóló rendezvényen megfordultak. Célközönségük elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztály, de szívesen muzsikálnak felnőtteknek is.

Fellépéseiken legfőképp saját szerzeményeket játszanak, de repertoárukat folyamatosan bővítik és színesítik ismert költők verseinek megzenésítésével, mesékkel, játékos dramaturgiai elemekkel és nem utolsó sorban népzenével.

A Kecskeméten megszervezett Országos Házimuzsikáló Napokon elnyerték a Fesztivál- és a Közönség Díjat is.

Műsoraik évszakokra és az évszakokhoz kapcsolódó különböző szokásokra, valamit ünnepekre tagolódik, de sokszor az éppen aktuális, a mában játszódó eseményekre is alapoznak és ezt játékos formában, egyfajta interaktív jelleggel, viccesen tálalják a közönségnek.

Műsoraik címei:

* Rügyfakasztó vigadalom
* Hurrá itt a nyár!
* Őszi Vigasságok
* Szüretelnek, énekelnek, láttál-e már ennél szebbet
* Télen minden hófehér (ezen belül külön Karácsonyi- és Mikulás műsor)
* Farsangi mulatságok
* Zenélj Velünk Európa (gyermekeknek szóló műsoruk elkalauzol Európa számos országának tánc- és zenevilágába: Lengyel, ír, román, magyar, német, angol, orosz, spanyol népdalok és megzenésített versek segítségével.
* Vendégeink az állatok, essen le az állatok! (Állatokról szóló zenés jókedv)

Ezen kívül felnőtteknek szóló műsoruk Szabó Lőrinc, Kányádi Sándor, Petőfi Sándor, Buda Ferenc, Pál Lajos, Weöres Sándor megzenésített verseire, valamint több magyar népdal áthangszerelt változatára alapszik.