hirdetés

Juhász Katalin Csillagok fala

A Shoutcast vote module may not be configured properly or the server is not responding.
Válasz: (-111: Unknown error)
Juhász Katalin
Tagok: 

Juhász Katalin

A zenéhez, az énekléshez való vonzódásom már 8 éves koromban nyílvánvalóvá vált, ezért a szüleim beírattak zeneiskolába is, ahol zongorát és szolfézst tanultam. A zenei irányultságom miatt egyértelmű volt, a középiskolát a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium ének-zene tagozatán végezzem. Ezzel párhuzamosan a Miskolci Egressy Béni Zeneiskola magánének tanszakára is beíratkoztam. Kezdetét vette a hosszú-hosszú tanulás: az évek során igyekeztem énektechnikai tudásomat a legtökéletesebbre csiszolni.

 

A színpadi jelenlét, az előadóművészet elsajátításához a Miskolci Nemzeti Színház adott életre szóló alapot, ahová 1988-ban leszerződtem. Az itt töltött 5 évad - szakmai szempontból - életem meghatározó időszaka volt. Kezdetben énekkarosként tevékenykedtem, majd egyre több színészi feladattal bíztak meg a színház akkori vezetői. Prózai és zenés darabokban egyaránt szerepeltem.

 

A szép, és termékeny évek után mégis úgy éreztem, tovább kell lépnem. Így 1993 őszén Budapestre költöztem, és a Kolibri Színház tagja lettem.

Gyerekdarabok szereplője lettem, ami egészen fantasztikus élményt jelentett a számomra. A gyerekek tiszta, őszinte reakciója, szeretete és ragaszkodása egy teljesen új úton indított el. Az valódi áttörést mégsem ezek az élmények hozták. Amikor fiam született, és óvodás korú lett, kaptam egy verseskötetet az egyik óvónénitől, ami évszakok szerinti bontásban tartalmazott gyerekeknek szóló verseket, kiváló költőktől. A versek megihlettek, és a gitárom segítségével szép lassan dalokká formálódtak. Ettől kezdve önálló zenés műsorokkal jártam fellépni, óvodákba, gyerekeknek szóló rendezvényekre.

2005-ben a meghangszerelt dalokat a Dalnok kiadó "Éneklő évszakok" címen CD lemezen megjelentette.

A CD olyan neves költők megzenésített verseit tartalmazza, mint Osváth Erzsébet, Bíró András, Szalai Borbála, valamint saját verseket is. Minden évszakról, minden hónapról, és a hónapok egy-egy jeles eseményéről is szól egy-egy dal, így a kicsik játszva tanulják meg a hónapok neveit. A kellemes, harmonikus dallamvezetés és az igényes hangszerelés miatt a CD nemcsak irodalmilag, hanem zeneileg is értékes.

 

Művészeti tevékenységem fontos részévé vált a dalok zenei alapra, élő ének és gitárkísérettel történő előadása. Óvodákban, szabadtéri rendezvényeken éneklem ezeket a számomra rendkívül kedves dalokat.