Picur viaDAL - A gyerekdalok versenye (2014) Közönségszavazás

A Shoutcast vote module may not be configured properly or the server is not responding.
Válasz: (-111: Unknown error)

MEGSZÜLETETT AZ ÉV LEGJOBB GYEREKDALA

Dalverseny a gyerekzene népszerűsítéséért

 

Bár a Picur viaDAL, a gyerekdalok versenye rendezvényét idén először rendezte meg a 3 éves Picur Rádió, közel 1.000 fő látogatásával zártunk, illetve a versenyben és az eseményen résztvevő zenekarok is tetszésüket fejezték ki a kezdeményezéssel kapcsolatban.

 A díjazottak:

Az Év legjobb gyerekdala a Napsugár Együttes Balaton című dala 2014-ben,

Az Év legjobb gyerekdal énekese: Kanta Judit (Zabszalma),
Az Év legjobb gyerekdal szövegírója: Rutkai Bori (Sárkány járgány),

Az Év legjobb gyerekdal zeneszerzője: György Ákos- Karsai Gizella a Marcipán trió  Maszatos kismalac c. daláért.

Az Év legnépszerűbb gyerekdala, vagyis a  közönségkedvenc a Csörömpölök Együttes – A kovács című dala lett.

 

Európában is egyedülálló kezdeményezést indított útjára a Picur Rádió, Magyarország első gyerekrádiója: Picur viaDAL néven dalversenyt hirdetett a magyar gyerekdalokat játszó zenekarok számára a Kiskegyed magazin és a Boomerang csatorna támogatásával. A pályázati felhívásra 36 zenekar –köztük pozsonyi és erdélyi zenekar is - 83 dallal nevezett. A legjobb 16 dal  2014. március 23-án mutatkozott be a Petőfi Csarnokban egy családi fesztivál keretében.

A verseny célja  a minőségi gyerekzene népszerűsítése, a gyerekek kulturális nevelésének elősegítése mellett, a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány támogatása is volt.

A versenyre érkezett dalok közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A zsűritagjai: KARAFIÁTH ORSOLYA, költő, fordító, publicista, énekesnő. A Minivilág sorozat részeként írt versikéket gyerekeknek is. SERES ANTAL, a Fivérek Együttes frontembere, akik a 2010-es Megasztár5 legjobb zenekara voltak. Antal 2011-ben létrehozta a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványt, melynek nemcsak az alapítója, hanem zeneterápiás jelleggel, heti rendszerességgel a szegedi klinikán tanítja is a rákos beteg gyermekeket gitározni és énekelni. HÍDVÁRY PÉTER, 16 éve az Axel Springer kiadó női magazinjainak (Kiskegyed) szerkesztője, egyebek mellett a kulturális ajánlók felelőse. Évente egy-két mázsa könyv, CD, DVD, film fordul meg a kezei között. SZILFAI ÁGNES, a Picur Rádió tulajdonosa.

  

A döntőbe került 16 dal  2014. március 23-án a Petőfi Csarnokban – egyedülálló módon - családi fesztivál keretében szólalt meg a szakmai zsűri és a nagyközönség előtt. A rendezvény különlegessége volt a Medialearn Akadémia jeltolmácsolása a színpadon, és az isteni finom 3 emeletes torta a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászda jóvoltából.

A színpadi program mellett ott volt Picur,  a Picur Rádió kabalafigurája, a Boomerang csatorna fotósarka, gyerekjóga, kreatív foglalkozások, arcfestés, homokfestés, képesség- és kézségfejlesztő játékok, Csodák Palotája, Láthatatlan Kiállítás, és sok más meglepetés várta a közönséget. A rendezvényen fellépet a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány 30 gyermekből álló együttese is. A belépő mellé a gyerekek Elevenpark Játszóház tiszteletjegyet és dobverős kulcstartót kaptak a Tajti Music felajánlásával.

A döntős dalok : (Meghallgathatóak ide kattintva)

1.

 Apacuka

Számolgató

2. 

Bergengóc Zenegóc

Boszorkánykonyha

3.

Buborék

Vendégcsalogató

4.

Bogár muzsika

Bogármuzsika

5.

Iszkiri Zenekar

Autót vezet a manó

6.

Kakaó Zenekar 

Buszon

7.

Katáng

Legyen szép, legyen jó

8.

Marcipán Trió

Maszatos kismalac

9.

Mintapinty Zenekar

Állatkerti mese

10.

Napsugár Együttes

Balaton

11.

Napvirág

Táncol a kicsi bogár

12.

Osztováta

Tyúkom, kakasom

13.

Rutkai Bori Banda

Sárkány járgány

14.

Tompeti és barátai

Rock&Roll csiga

15.

Tücsök Zenekar

Maci bácsi gitárja

16.

Zabszalma

Én a nap

 

Jövőre is várunk mindenkit az Év gyerekzenei családi fesztiválján!

További képek és információk a viaDAL Facebook oldalán találhatóak!

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

VERSENYKIÍRÁS